Slimme en gezonde keuzes maken in een restaurant: Zo doe je dat!

May 22, 2024

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je komt een restaurant binnen, de geur van heerlijk eten komt je tegemoet en je wilt het liefst alles proeven. Hoe zorg je er nou voor dat je geniet zonder later spijt te hebben van je keuzes? Geen zorgen, ik heb wat tips voor je!

Begin de dag goed bij een ontbijtbuffet

Stel je voor, je staat bij een overvloedig ontbijtbuffet. Wat doe je als eerste? Mijn tip: start met een bakje yoghurt met wat vers fruit en granen. Waarom? De eiwitten in de yoghurt zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder geneigd bent om in de tweede ronde je bord vol te scheppen met croissants en andere lekkernijen. Dit helpt je om bewuster te kiezen wat je eet.

Kies slim bij de maaltijden

Eten in een restaurant kan soms een uitdaging zijn als je gezond wilt eten. Hier zijn een paar slimme keuzes die je kunt maken:

  • -Voorgerecht: Ga voor een salade. Dit zorgt ervoor dat je alvast wat groenten binnenkrijgt en je maag een beetje vult. Probeer het broodmandje te laten staan – hoe lekker het ook is.
  • Hoofdgerecht: Kies voor gerechten die rijk zijn aan groenten en eiwitten. Vraag of de saus apart geserveerd kan worden, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel je gebruikt.
  • Dessert: Een ijscoupe klinkt verleidelijk, maar waarom niet afsluiten met een kopje koffie? Dat is net zo gezellig en scheelt een heleboel calorieën.

Alcohol: Geniet met mate

Alcohol kan een grote bron van calorieën zijn. Beperk je alcoholconsumptie tot één glas wijn en drink daarna water. Vraag om een partje citroen bij je water; het geeft net dat beetje extra en maakt het speciaal.

Eet wat je nodig hebt

Voel je niet verplicht om je bord leeg te eten. Luister naar je lichaam en stop met eten als je vol zit. Het draait om genieten van je maaltijd, niet om hoeveel je eet. En mocht je toch wat laten staan, voel je niet schuldig. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Mijn extra tips

  1. Deel een gerecht:Als de porties groot zijn, overweeg dan om een gerecht te delen. Zo kun je verschillende dingen proeven zonder te veel te eten.
  2. Hydrateer: Drink voldoende water tijdens je maaltijd. Het helpt je niet alleen gehydrateerd te blijven, maar kan ook helpen om overeten te voorkomen.
  3. Bewust kiezen: Lees het menu goed door voordat je bestelt. Vaak staan er gezondere opties op dan je op het eerste gezicht zou denken.

 

Genieten van eten gaat niet alleen om wat er op je bord ligt, maar ook om de ervaring en het gezelschap. Maak bewuste keuzes en geniet zonder schuldgevoel. Eet smakelijk!

Klaar voor meer tips en persoonlijk advies?

Voel je je overweldigd door alle keuzes in een restaurant? Wil je graag persoonlijk advies om jouw voedingsgewoonten te verbeteren en je gezondheid een boost te geven? Als diëtist en triathloncoach help ik je graag om jouw doelen te bereiken! Of je nu meer energie wilt hebben, wilt afvallen of je sportprestaties wilt verbeteren, samen zorgen we ervoor dat je de juiste keuzes maakt.

Neem vandaag nog contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek. (Klik HIER)

 

Samen maken we een plan dat perfect bij jou past, zodat je elke maaltijd met een goed gevoel kunt afsluiten.

Eet smakelijk en tot snel!

Lees meer

Lees hier onder de meest recente blogs.

De meest voorkomende valkuilen voor beginnende triathleten

Slimme en gezonde keuzes maken in een restaurant: Zo doe je dat!